Aan de Vinkeveense plassen

De Vinkeense plassen is een zeer populair water(sport)- en natuurgebied gelegen in de Nederlandse provincie Utrecht. Het is zo populair omdat het midden in de Randstad ligt op 20 minuten afstand van grote steden zoals Utrecht en Amsterdam. Op het water en langs de waterkant zijn veel mogelijkheden omtrent recreatie. Zo kan er op meerdere plaatsen gezonnebaad, gezwommen, gedoken, gevaren en watersporten worden beoefent. Er zijn veel havens aanwezig die u kunnen voorzien van water, stroom, een aanlegplaats, douches en restaurants.

Zien en doen

De plassen zijn op meerdere manieren te ontdekken. Zo kunt u op veel plekken een boot huren. Hierbij moet je denken aan een sloep of motorbootjes in verschillende soorten en maten. Zelfs zonder vaarbewijs kunt u hier uit de voeten! Actievelingen kunnen ook kano’s en kajaks huren.

Er zijn veel watersporten te beoefenen op de plas. Aanbieders van de klassiekers zoals wakeboarden, waterskiën, duiken, zeilen en waterfietsen zijn in overvloed. Maar ook de progressieve sport flyboarden is hier te beoefenen! Dat is een soort van eenpersoons hovercraft waarbij je door waterstuwkracht wel enkele meters los van het water kan komen!

Verblijven

Uiteraard zijn er een aantal plekjes waar je leuk aan de plassen kan verblijven. De leukste en meeste “Vinkeveense plassen ervaring” is toch wel Britt’s BnB. De appartementen van deze bed en breakfast liggen direct aan het water. Ontbijten, lunchen, dineren en uw dag doorbrengen aan en op het water. Het is bijna te mooi om waar te zijn. De BnB ligt dan ook in een haven wat het geheel zeer sfeervol maakt. Verder zijn de appartementen van alles voorzien: complete keuken, wasmachine, droogtrommel, wifi, satelliet TV, bed- en badkamerlinnen. U hoeft naast uw standaard reiskoffertje helemaal niks mee te nemen. Verder krijgt u hier elke ochtend vers in huisgemaakt ontbijt zodat u uw dag goed kan beginnen.