Op vakantie naar Valencia

Valencia is de hoofdstad van de gelijknamige Provincie.  Het is een populaire vakantiebestemming omdat er zoveel bezienswaardigheden zijn.  Spanje over het algemeen is een populaire vakantiebestemming door typische keuken en  sfeer die er altijd in lastminute in Spanje hangt. 

De stad heeft een rijke geschiedenis en is daarom een must-see voor mensen die interesse hebben in geschiedenis. Valencia is ontstaan door de Romeinen en vervolgens ook weer verwoest tijdens een oorlog  tussen 2 leiders van het Romeinse legioen.  In de 4de eeuw heeft men de stad hersteld en is de Germaanse samenleving gegroeid. Doordat de stad veel veroverd geweest is door verschillende partijen heeft de stad al veel geloven gekend.   Om meer te weten te komen over de stad Valencia kan je surfen naar Lastminutespanje.nl.

De stad heeft ook tal van trekpleisters die overgebleven zijn uit de romeinse tijd maar ook veel imposante gebouwen uit de huidige tijd.   Ook kan je er een soort van mini-stad terugvinden. Niet veel mensen zijn op de hoogte  van deze mini-stad maar is wel de moeite waart om eens te bezichtigen.  Men noemt dit stadje de ‘Ciudad de las Artes y de las Ciencias’ , de vertaling hiervan is ‘de stad van Kunsten en Wetenschappen.  Het is niet echt een stad maar elk gebouw heeft  eigen specifieke functie en zijn ook allemaal  op een speciaal manier gebouwd.

In Valencia kan je ook het grootste aquarium van Europa terugvinden en dat noemt L’Oceanogràfic dat gebouwd is in de vorm van een waterlelie.   Indien we je met dit artikel interesse hebt gewekt raden we je zeker aan om naar de website lastminutespanje.nl te surfen om een vakantie te boeken of gewoon om meer informatie terug te vinden over Valencia of andere steden uit Spanje.  Valencia is trouwens ook makkelijk te bereiken omdat zo goed als alle Nederlandse vliegvelden richting Valencia vliegen.