Gemak door een elektronische handtekening te zetten

Er zijn ontzettend veel dingen waar een handtekening op of onder moeten. Een aantal voorbeelden zijn een huurcontract, rijbewijs, paspoort en huwelijksakte. Een handtekening is een unieke schrijfwijze van uw eigen naam, welke onder een document komt om te laten zien dat het van u is en/of dat u het eens bent met de inhoud hiervan. Doordat een handtekening uniek en persoonlijk is, moet u hem elke keer schrijven. Dit kan veel tijd en moeite kosten. Daarom kunt u vanaf nu een digitale ondertekening zetten.

Digitale ondertekening zetten

U zult vast vraagtekens zetten bij de genoemde woorden ’tijd en moeite’, als u slechts handtekening zet in plaats van moet ontvangen. Een bedrijf heeft tegenwoordig veel documenten digitaal. Deze moeten uitgeprint worden, alleen vanwege uw handtekening. Vervolgens moet het document weer ingescand worden en daarna gemaild of gefaxt, om het document weer digitaal te krijgen. Het zou dus veel handiger zijn dat uw handtekening direct in het digitale document terecht komt. Dit is mogelijk gemaakt door Evidos.

Producten

Evidos heeft een aantal producten gemaakt die het mogelijk maken om een elektronische handtekening te zetten. Er zijn apparaatjes aangesloten aan de computer of apparaatjes voor onderweg die contact kunnen maken met de computer. De klant zet op de touchscreen de handtekening en die kan vervolgens direct onder het digitale document geplaatst worden. Ga naar de website voor informatie en contact.