Wat is crossfit?

CrossFit is afwisselend en intensief een fitness programma volgen. Als je afwisselend wilt fitnessen moet je het crossfit programma volgen. Hierbij is het vooral belangrijk dat je plezier beleeft aan het bewegen en dat is natuurlijk ook belangrijk, want als je met tegenzin gaat fitnessen zul je sneller gedemotiveerd zijn en dat kun je voorkomen door een crossfit programma te volgen. Dit is een uitdagend programma dat inmiddels ook in Nederland populair is geworden.

Bij een CrossFit sessie zul je zo veel mogelijk oefeningen doen, zodat je zoveel mogelijk spiergroepen traint. Je gebruikt gedurende een sessie van allerlei attributen zoals barbells, touwen, tractorbanden (!), kettlebells en dumbells. Je doet ook allerlei bewegingsvormen zoals rennen, werpen, stoten, trekken, duwen en klikken. Als je aan CrossFit doet werk je onder meer aan je snelheid, je kracht, je uithoudingsvermogen, je behendigheid, je coƶrdinatie en balans. Crossfit is ook geschikt voor iedereen. Of je nu 30 of 75 bent. Je kunt altijd aan crossfit doen en het voordeel is dat je er een stuk fitter door wordt.

Bij diverse sportscholen kun je aan CrossFit doen. Op de crossfit startpagina vind je meer informatie over dit vrij nieuwe maar erg populair sportfenomeen. Deel dit met je vrienden als je het een goed artikel vind.