Op vakantie naar Curacao, auto huren?

Je gaat op vakantie naar Curacao en je vraagt je af of je een auto moet huren. Het antwoord is: ja! En daar zijn een aantal redenen voor te bedenken.

Waarom een auto huren op Curacao?

Ten eerste is het openbaar vervoer niet zo goed geregeld als in Nederland. Dat betekent dat je niet altijd op de gewenste plek bent op de juiste tijd. Bussen rijden soms wel, soms niet. Soms zijn ze vol. Hoe dan ook, je kunt er in ieder geval niet op rekenen. Daarnaast komt het openbaar vervoer niet op alle mooie plekjes van Curacao, vooral op de functionele plekken. Voor een fietstocht is Curacao erg groot, dus als je toch van de mooie plekken wilt genieten én er geen uren over wilt doen is een auto een prima oplossing. Daarnaast is uren fietsen in de hitte ook geen aanrader. De airco van de auto bevalt dan erg goed.

Hoe een autoverhuurbedrijf vinden?

Je kunt op verschillende manieren een autoverhuurbedrijf vinden. Bijvoorbeeld via mond-tot-mond reclame, via de lokale bedrijven of als je vooraf online zoekt naar een geschikt bedrijf. Gebruik in Google zoektermen zoals ‘autohuur Curacao’ of ‘autoverhuur Curacao’ en je vind absoluut geschikte bedrijven. Online kun je vooraf ook goed vergelijken wat je wel en wat je niet wilt. Regel vooraf je auto zodat hij op je staat te wachten wanneer je aankomt op vliegveld Hato en jij bent helemaal klaar voor je vakantie!