Hoe SEO je website beter vindbaar kan maken

Bedrijven moeten er moeite voor doen om hun website beter vindbaar te maken. Dat komt doordat er zoveel concurrentie is en niet elke bedrijf kan op nr. 1 staan van de Google zoekresultaten lijst. Dat lukt je alleen als je in een niche markt zit. Dan heb je zo’n uniek product of unieke dienst dat je bij het zoeken ervan met Google vanzelfsprekend op nr. 1 komt.

Andere bedrijven moeten gewoon keihard werken om hoog in de zoekresultaten lijst te komen. Gelukkig hoeven we in Nederland maar met een zoekmachine rekening te houden en dat is met Google. De andere zoekmachines zoals Bing, Ask en Yahoo komen er eigenlijk amper aan te pas.

Zoekmachine optimalisatie oftewel SEO kun je uitbesteden aan een bedrijf als internet marketing Delft. Zij kunnen ook voor je adwords adverteren. Hiermee komt jouw website boven en naast de organische zoekresultaten te staan in de zoekresultaten lijst. Voor dit adwords adverteren betaal je via een soort veiling om je advertentie boven de gewone zoekresultaten te laten verschijnen. Hoe meer je betaalt, hoe hoger je daar komt te staan en hoe groter de kans dat je daar überhaupt komt te staan want je kunt ook overboden worden door de concurrentie. Zorg dat je zoekwoorden gebruikt die uniek zijn voor jouw bedrijf om zo min mogelijk last van de concurrentie te hebben.

Het is de bedoeling dat je de bezoekers die via de adwords advertentie binnen komen, laat binnen komen op een goede landingspagina. De bezoekers moeten er kunnen vinden wat zij zoeken en dan moeten ze ten slotte verleidt worden om te doen wat jij wilt. Je wilt tenslotte dat ze een product bij jou kopen of een dienst bij je afnemen. Dus plaats een goede call to action zodat de bezoeker geen twijfels meer kan hebben.