Nieuwe app berekend de kosten van vergaderen – 2Conference

telefonisch vergaderen

 

Er is een nieuwe app van marketingbureau LBi welke berekent hoeveel vergaderingen kosten. De Cost of Meeting App, kortweg Coma, laat bedrijven zien dat vergaderingen een enorme verspilling van bronnen en geld vormen.
Dat schrijft de site Wired.co.uk deze donderdag. Een teveel aan vergaderingen is zonde van de tijd en bovendien dodelijk voor de motivatie van werknemers.

In de gratis app kan aangegeven worden hoeveel mensen er aan de vergadering deelnemen en wat zij per uur kosten. Een teller laat vervolgens in dollars, ponden of euro’s zien hoeveel de vergadering kost.

Als de kosten uit de hand lopen, verschijnt er een boodschap op het scherm: “Als je dit bericht ziet, is het tijd om je manager te ontslaan.”

“Dit is een leuke manier om mensen bewust te maken van de hoeveelheid tijd die verloren gaat bij vergaderingen”, verklaart de creatieve topman van LBi, Chris Clarke.

Soms is vergaderen nodig maar er word nog steeds teveel onnodig vergaderd. De App laat nu alleen de kosten van de vergadering zelf zien. Als je ook de tijd berekend die vooraf gaan aan een vergadering of meeting dan zijn de kosten nog eens keer meer dan de App aangeeft! Denk hierbij aan de reistijd, wachten op de andere deelnemers etc.

Een goede manier om deze extra bijkomende kosten tenminste te besparen is gebruik te gaan maken van telefonisch vergaderen of video vergaderen. Hiermee voorkom je nog steeds niet een onnodige of langdradige vergadering maar je bespaart tenminste wel op alle bijkomende kosten zoals onnodige reis kosten in tijd maar ook autokosten (brandstof, afschrijving van de auto, eventueel kosten van openbaar vervoer etc)

Indien u eens gebruik wilt maken van een effectieve telefonische vergadering probeert u dan eens onze dient op 2Conference.nl voor Nederland of 2Conference.be voor Belgie. Uiteraard bieden we ook lokaal inbellen in veel andere landen waaronder Engeland, duitsland, frankrijk, USA etc

U kunt zich eenvoudig online aanmelden en meteen beginnen met uw telefonische vergadering een abonnement is niet noodzakelijk!