Tanzania of toch de Seychellen

De één gaat er heen om vrijwilligerswerk te doen en de mensen daar te helpen. De ander gaat er juist heen voor zichzelf en om de mooie ongerepte natuur te bewonderen en alles dat daar leeft. Er zijn verschillende redenen om naar het mooie continent Afrika te gaan, maar vaak is een onderdeel van de redenen de natuur en dieren. Afrika is heel divers als het om natuur gaat en ook om de dieren die daar leven.

Neem bijvoorbeeld een safari Tanzania of een rondreis. Het land is ook populair voor vrijwilligers net zoals Kenia.  Maar als je voor een safari gaat zijn er genoeg parken en bezienswaardigheden om langs te gaan. Het is ook niet bepaald een vakantie die je voor een weekje doet. Zo een reis moet je voorbereiden en uitstippelen om er alles uit te halen wat erin zit. Er is namelijk genoeg te zien en zo een reis maak je vaak maar één keer in je leven.

Zo kan je in Tanzania goed de big 5 spotten die je daar in de parken in het echt kunt zien en vaak zijn sommige nog zo wild dat het bijzonder is dat je ze kunt zien. Maar er zijn er ook genoeg tam om mee op de foto te kunnen. Vaak is dat ook wel een onderdeel van de tour door het park om ook op de foto te kunnen met een tamme versie van de wilde soort.

Naast Tanzania heb je ook de meest schitterende eilanden genaamd Seychellen. Reizen Seychellen is een paradijs. Het is daar sprookjesachtig mooi en het grootste gedeelte van de eilanden is ook onbewoond en beschermd natuurgebied waar niemand mag komen of bouwen. Een reis naar de Seychellen is niet compleet zonder eilandhoppen en het bekijken van al het moois aan natuur dat daar aanwezig is. Het is ook een populaire locatie voor mensen op huwelijksreis zijn en ook voor een zomervakantie. Met de Seychellen is er ook veel variatie op de verschillende eilanden en veel van de eilanden zijn ook onbewoond en op de rest wonen niet meer dan tweehonderd bewoners op enkele uitzonderingen na.