Een CE keuring toont aan dat een product voldoet aan eisen

Door een CE keuring kun je als producent aantonen dat je product voldoet aan de eisen van Europa op gebied van veiligheid in gebruik. De keuring is verplicht voor alle Europese Bedrijven die  bezig zijn met produceren van allerlei verschillende producten. Bijvoorbeeld een afstandsbediening of iets belangrijks als een medisch hulpmiddel. Ook allerlei ingewikkelde installaties of complexe machines moeten aan deze keuring voldoen. Zonder het CE keuring ben je als bedrijf in overtreding en loop je het risico op een hoge boete. Ook kun je er hele zaken mee krijgen omdat je niet voldoet aan de eisen zonder keurmerk. HMPA kan een CE keuring verzorgen met daarbij een adviesrapport waarmee je kunt aantonen dat je je aan re regels houd in gebruik van jouw product of machine voor die op de markt gaat. 

Een regelgeving binnen Europa

Het onderzoeken voor de regelgeving van een CE Markering is grotendeels zelfcertificering. De fabrikant of importeur kan eventueel benodigde onderzoeken en metingen uitvoeren en kan kiezen voor het besteden bij een instituut naar keuze. In bepaalde gevallen kun je een EG tegoedkeuring voorgeschreven krijgen en daar word gebruik gemaakt van een aangemelde instantie.

Gemakkelijk een keuring laten doen

Bij HMPA kun je gemakkelijk een CE  markering laten doen op CE gebied, zij helpen je met het verkrijgen van een goede keuring en een advies rapport op maat.