Geluidwerend glas of akoestisch glas

Geluidwerkend glas en akoestisch glas is eigenlijk hetzelfde. Het is enkel een andere naam voor hetzelfde effect. Beide soorten glas dienen geluid zoveel mogelijk buiten te houden. Geluid verspreidt zich door de lucht en bereikt zo je oren. Enkel glas is niet voldoende om alle geluiden van buiten, of het nu geluid vanuit het verkeer betreft, of van een feestje dat in de tuin bij de buren wordt gehouden, tegen te houden. Hiervoor heb je dikker glas nodig. geluidswerend glas of akoestisch glas zorgt hier het beste voor. Het zorgt voor de juiste bescherming tegen de trillingen die zich door de lucht verspreiden en zorgen zo voor een optimale akoestische demping. Zo kun je voorkomen dat ongewenst storende geluiden je huis binnenkomen.

Enkel glas zorgt simpelweg niet voor een goede demping die nodig is voor een goede geluidsisolatie. Het zorgt er niet voor dat de energie van het geluid afneemt, waardoor het vrij gemakkelijk met het inkomende geluid meetrilt. Goed geluidswerend glas zorgt ervoor dat de trillingen deels worden opgevangen door een laag lucht tussen twee ruiten in. Zo word het geluid minder sterk doorgegeven. Er worden steeds betere technieken ontwikkeld om dit effect te optimaliseren, zodat nog minder geluid hoorbaar wordt. Het is dan ook belangrijk naar goed akoestisch glaste zoeken, zodat je daadwerkelijk geluidwerend glas hebt.

Uiteindelijk wil je dat je echt geluidwerend glas krijgt. Daarom is het slim om niet zelf zo maar een glassoort te kopen, maar eerst bij een glasexpert te informeren welk glas je het best kunt kopen.