Goedkoop een auto kopen bij een sloperij uit de buurt

Een sloopauto verkopen auto is voor veel mensen een fikse investering. Een redelijk goede auto met weinig kilometers op de teller kost al gauw enkele tienduizenden euro’s. Ook auto’s met circa honderdduizend kilometer op de teller zijn nog redelijk prijzig. Wanneer je een auto wilt gaan kopen is je budget dus belangrijk. Als je weinig te besteden hebt en toch een auto wilt aanschaffen, kun je kijken naar een auto bij de sloperij. Niet dat je een sloopauto moet komen. Er zijn namelijk soms auto’s bij de autosloperij te koop die zijn opgeknapt en voor een interessante prijs worden aangeboden.
Mocht een auto verkopen Rotterdam niet de juiste plaats voor je zijn, dan kun je ook altijd naar goedkope auto’s op het internet kijken. Er zijn diverse websites te vinden waar je voor een leuk bedrag een auto kunt kopen. Maar hier geldt wel dat je natuurlijk niet weet welke mankementen en gebreken deze auto heeft gehad. Je kan het vragen aan de eigenaar, maar deze hoeft niet altijd eerlijk te zijn. Het best kun je daarom naar een betrouwbare autogarage uit de buurt gaan en hen vragen naar een goede auto voor een interessante prijs.

Ga je in plaats van een sloperij toch op het internet zoeken, kijk dan goed naar de advertenties. Worden er bijvoorbeeld voldoende foto’s bij een advertentie geplaatst en hoe zit het met het maken van een afspraak. Als je een afspraak maakt om de auto te bekijken moet je ook altijd een proefrit maken en neem eventueel iemand mee die verstand heeft van auto’s, zodat diegene je kan adviseren.